Beslutsstödsrådet

Chairman: Britta Dalunde
Britta arbetar numera med styrelsearbete, hon är styrelseledamot och ordförande i revisionsutskottet i Boule Diagnostics AB, ett bolag som noterades på OMX i 2011. Hon är även styrelseledamot i Knightec AB och OF Huset AB samt ordförande i Chorus AB. Britta har en lång erfarenhet som CFO och Ekonomidirektör från bl a SJ, Atea, Carl Bro/Grontmij, Carlson Wagonlit Travel Skandinavien och Scandinavian Service Partner. I sina CFO roller har hon ansvarat för bl a Ekonomi, Finans, Business Intelligence, IT, Inköp och Verksamhetsutveckling. Före sin CFO karriär arbetade hon som ansvarig för marknad och försäljning av flygfrakt i Fjärran Östern inom bl a ASG. Britta är Civilekonom med internationell inriktning och har även ett Postgraduate Diploma in Business Administration and General Management från Edinburgh Business School vid Herriot Watt University.


Nina Nordqvist, Commercial Operations Manager, Medtronic
Nina Nordqvist arbetar på Medtronic’s Minimally Invasive Therapies Group i Norden/Polen/Baltikum, med ansvar för att medarbetarna har tillgång till, förstår och använder företagets olika analysverktyg. Nina har 20 års erfarenhet inom market- och business intelligence, både inom industrin och som konsult. Hon har tidigare bl a arbetat på medicinteknikföretaget ArthroCare, konsultföretaget Opticom International Research och läkemedelsföretaget Pfizer.


Magnus Larsson, CFO, Knorr-Bremse

 

 


patrickeckemoPatrick Eckemo, IT strateg, CSN
Patrick Eckemo tidigare ansvarade han för den strategiska styrningen av Information Management (Business Intelligence, Master Data Management och Enterprise Information Architecture) på PostNord. Han har 16 års erfarenhet av IM och har under de senaste 5 åren byggt och etablerat IM som ett av fokusprogrammen inom koncernen. Han har varit chef för alla enheterna under dess uppbyggnad, bl.a. för BICC och MDCC. Innan dess jobbade han på SAS Institute som bland annat presale chef och ansvarig för plattform och strategi.


chrisofoezieChris Ofoezie, Head of Business Solutions, IT, Schibsted
Chris inledde sin karriär i e-commerce, och har sedan dess haft positioner inom software development, application management och business intelligence. Han är just nu ansvarig för dessa områden inom IT, för Schibsted, Sverige: Business Applications inklusive ERP, HR, och CRM. Enterprise Application Development and Integration. Och Data Warehouse & Business Intelligence.


magdalenatroppMagdalena Tropp, Samordnare Verksamhetsstyrning, Stockholm Vatten AB
Magdalena Tropp är biolog med inriktning på miljöledning och har tidigare arbetat med miljö- och kvalitetsledningsfrågor. Nu arbetar hon med verksamhetsstyrning och ansvarar för ett beslutsstödssystem samtidigt som hon har en fot kvar i miljöarbetet på Stockholm Vatten. Stockholm Vatten är ett kommunalt bolag som levererar dricksvatten till över en miljon människor i Stockholmsområdet. Bolaget tar också hand om och renar avloppsvattnet på bästa sätt för att ta ett helhetsgrepp om miljön. På Stockholm Vatten fokuseras innehållet i beslutsstödet på bolagets balanserade styrkort och bestäms utifrån användarnas behov av information för att nå målen.


Mattias Andersson, Head of CRM Analytics, Brand & Marketing, Commercial, SAS

 


peterlagergrenPeter Lagergren, Senior Business Controller, Verisure Innovation AB
Peter Lagergren är ansvarig för business control och BI för Verisure region North innefattande 6 länder och 650.000 kunder. Verisure är en ledande leverantör av övervakade larmtjänster med över 1,5 miljoner kunder och 6 500 medarbetare i 11 länder i Europa och Sydamerika. Verisurekonceptet erbjuder smart larmteknologi med web- och mobilapplikationer kopplat till larmcentral. Peter har lång erfarenhet avseende affärsutveckling på Europa nivå med fokus på ökat värdeskapande. Innan Verisure / Securitas Direct har han jobbat på Drax, Prosolution, IMS Data och KPMG.


Robert Lönn, Business Intelligence Manager, 3
Robert Lönn arbetar som chef för Business Intelligence på IT-sidan med ansvar för 3’s Business Intelligence plattformarför 3Sverige och 3Danmark. 3 arbetar med agila metoder för att snabbt integrera nya datakällor i en ständigt föränderlig värld. Roberts avdelning samarbetar även tätt med alla avdelningar på 3 för att skapa nytt affärsvärde från existerande data. Robert har arbetet 15 år inom telekom med mobila tjänster, systemintegrationer och stora projekt.


Carl-Fredrik Edgren, Styrelseledamot, CarMa Care Living AB

 


fredrikskarmanFredrik Skårman, Manager Consumer Insight Brand & Marketing, Commercial, SAS

 

 


henrikgothbergHenrik Gothberg, Director Business Intelligence and Lead Development, Business Sales Europe, Vattenfall
Henrik Göthberg har mer än 15 års internationell erfarenhet av att omsätta Kund-, Sälj- och  Marknadstrategier till effektivare och bättre anpassad operativ verksamhet både i linjeroller och  som konsult. Henrik har jobbat i en rad olika branscher, på fyra olika kontinenter. Henrik har bla  drivit projekt för att förbättra verksamheten inom områden som Försäljning och Marknadsföring,  ”Product Lifecycle manament, ”Go To Market Management” och ”Business Intelligence”.  2011 anslöt sig Henrik till Vattenfalls Europeiska organisation för företagsförsäljning i rollen som   ”Director Business Intelligence och Lead Managment”. Just nu är Henrik drivande i två projekt som är kritiska för Vattenfalls Digitala Transformation av sin kundnära verksamhet; Uppbyggnaden av ett datalager i världsklass (EDW) samt att flytta upp system för Företagsförsäljning, Marknadsföring och Lead Hantering till molnet.


orjanhenricsson1Örjan Henricsson, Tjänsteägare Ledningsinformation / Business Intelligence, Malmö Stad
Örjan Henricsson är tjänsteägare för ledningsinformation/business intelligence på Malmö stad. Han har arbetat med information, människor och data/IT i olika branscher och på olika befattningar i tjugo år.

 

 


malinhakfeltMalin Hakfelt, BI Governance, Electrolux
“Arbetar inom IT organisationen med huvudsakligen SAP’s Business Intelligence, som täcker den stor del av alla verksamhetsområden inom Electrolux verksamhet (Finance, Sales, Demand Planning, SNP – för både rapportering och KPI analys) . SAP BI rullades ut till 28 länder i Europa under den 5 års period. Vi jobbar mycket med processen och organisationen runt att få beställarprocessen att fungera på ett smidigt sätt mellan verksamheten och IT. För oss är det viktigt att hålla en hög kvalitet på data och att kunna hålla den tillgänglig till rätt personer vid rätt tidpunkt. Malin är från början civilekonom och har tidigare jobbat som Business Controller och Financial Analyst under 10 år.”


thomashornfeldtThomas Hörnfeldt, Head of Market Intelligence and Business Solutions, SSAB AB
Thomas Hörnfeldt har en diger erfarenhet av Business Intelligence, Market Intelligence – och sälj. Han har varit verkställande direktör på Ruukki Sverige AB, Senior Vice President Special Steels and International Sales. På Ruukki Metals Ltd, Vice President på Atlas Copco Dynapac, Vice President Corporate Marketing & Sales på Ovako. Karriären tog fart på ABB, där han slutade som Vice President 2004, efter att i nästan 13 år haft olika chefsbefattningar inom företagets engagemang i metall och industrisektorn.

 


malinkristiansonMalin Kristianson, Business Intelligence Manager, Swedish Match

 

 

 


jimmystigsongustringJimmy Stigson Gustrin, Application Architect & IT System Manager Data warehouse, Scandic

 

 

 


johanbergstenJohan Bergsten, Senior Analyst, Competitive Intelligence, Ericsson
Johan är en senior analytiker med lång internationell erfarenhet inom telekom. De senaste 8 åren har Johan varit en nyckel person inom Competitive/Market Intelligence på Ericsson, där hans arbete har inkluderat strategiska analyser, säljstöd, Win-Loss analyser, marknadsundersökningar samt att utveckla och driva det interna CI nätverket. På Ericsson har Johan hunnit med att arbeta i ett flertal olika roller inom Marknadsföring, Försäljning, Prissättning, Produktledning och R&D i Sverige, Kina samt Storbritannien.


tanjayliniva Tanja Yliniva, Head of Finance Corporate Services Nordics, Sodexo Sweden